Ölands Orkidéer

0
Bok | Ölands orkidéer

Av: Henrik Karlsson, Emma Tinnert

Själva ordet orkidé signalerar I mångas öron något exotiskt och lite mystiskt. Artnamn som guckusko, salepsrot och skogsfru låter som tagna från en främmande värld. Men man behöver inte resa så långt bort för att finna dem. De finns ju på öland. Av de 55 arter, underarter och varianter som finns I sverige finns 36 på öland.

Med ölands orkidéer vill henrik karlsson och emma tinnert presentera samtliga av dessa I text tillsammans med stämningsfulla fotografier och detaljrika illustrationer. Ölands orkidéer berättar om de olika miljöer orkidéer växer I och varför de finns just där, när de blommar och hur de är uppbyggda. Man kan även fördjupa sig I hur orkidéernas pollination går till.

Ölands och sveriges samtliga orkidéer är fridlysta och många av dem starkt hotade då många populationer gått tillbaka avsevärt. Genom att öka kunskapen om orkidéer ökar våra möjligheter att bevara dessa fantastiska växter I vår natur och därmed få njuta av dem under lång tid framöver.

Köp Ölands Orkidéer här

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här